Blog

Fogbeültetés Nyugat-Magyarországon és Budapesten

2012.10.15 19:35

 

Sziasztok! Üdvözöllek Benneteket a blogomon, egyből az első bejegyzésem hasábjain. Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a természetes szépséggel, egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteimet megoszthassam Veletek, valamint hogy bővüljenek is ezek az ismeretek, alkalomadtán konstruktív értekezések is kibontakozhatnak majd a komment szekcióban.

Biztos észrevettétek már Ti is, a nyugat-dunántúli kisvárosokban, de Budapesten is, hogy meglepően elszaporodtak a különböző fogászati klinikák. Sőt, mi több,  legtöbb cégtáblára magyarul ki sincs írva, hogy fogorvos, németül vizsont annál nagyobb betűkkel.

A jelenség oka: a külföldi (nyugat-európai és tengerentúli) páciensek az utúbbimásfél évtizedben előszeretettel választják a közép-kelet-európai fogászati klinikákat az otthoniak helyett, ezeken a klinikákon ugyanis a nuygati árak töredékkért lehet például a fogbeültetés és implantáció szolgáltatásokat igánybe venni.

A fogbeültetés Budapesten nagyjából a világ többi részével egy időben jelent meg, az árak azonban gyakran a töredékei a külföldi díjszabásoknak. A küldöfli vendégeknek még úgy s érdemes idelátogatni, hogy a kezelés mellett fizetniük kell idegenforgalmi szolgáltatásokért is, gyakran hozzák magukkal párjukat, családjukat is.

Ezzel magyarázható, hogy a magyarországi esztétikai fogászati klinikák vendégköre javarészt külföldi páciensekből tevődik össze, hiszen még úgy is megéri külföldről ideutazni a kezelésért, hogy az itt tartózkodás alatt szállodai szobát vagy egyéb szállást kell finanszírozni. Elég végigsétálni egy nyugat-dunántúli város akármelyik belvárosi utcáján, majd’ minden második ház felett a ’Zahnarztpraxis’ felirat díszeleg, gyakran magyarulki sem írják.

A mi klinikánkon is rengeteg a külföldi vendég, tőlük tudom, hogy Németországban például a legtöbb helyen egyetlen fogbeültetésért több ezer eurót is elkérhetnek. Ez azért elgondolkodtató. Kíváncsi lennék, mennyit keres ott egy fogtechnikus...

 

 

Első bejegyzés

2012.10.15 19:28

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.